Skip to main content
4 en 5 meiNieuwsPersbericht

Route Fakkeloptocht gewijzigd

Vrijdagavond 5 mei om 20.30 uur wordt er verzameld op het Burg. Koomansplein voor de Fakkeloptocht. Het vuur van de Vrijheid komt, vanuit Wageningen naar Katwijk en wordt vanaf daar naar Rijnsburg gebracht. Hardlopers van de Rijnsburgse IJsclub zorgen ervoor dat het vuur vanaf het gemeentehuis naar het plein in Rijnsburg komt.

Als het vuur is ontvangen door de wethouder, zal het verspreid worden onder de kinderen. Alle kinderen in de basisschoolleeftijd mogen onder begeleiding van een ouder een fakkel mee dragen tijdens de tocht.
De route is gewijzigd, doordat er aan de weg wordt gewerkt in de Christinalaan. Hierdoor slaan we een stukje van de route over. Jammer genoeg moeten we hierdoor de wijk Frederiksoord dit jaar links laten liggen. Op de Sandtlaan gaan we het Kerkhofpad op. Dit kan niet als gehele stoet, dus zullen we even de formatie los laten, waarna we op de Kamerlingh Onnesstraat weer een nieuwe stoet maken. Hierna vervolgen we gewoon de route zoals deze elk jaar is.

Hierbij de route nog even helemaal: Burg. Koomansplein (Verzetsmonument/Willem Alexanderboom/4 mei monument), Tramstraat, Oegstgeesterweg, Sandtlaan, Kerkhofpad, Kamerling Onnesstraat, Monetstraat (Amaliaboom),  Geesterwaardelaan, Kleipettenlaan, Boslaan (Beatrixboom), Aronskelk, Akkerwinde, Katwijkerweg, Rapenburg, Fresiastraat (Oranje Nassauboom), Tulpenstraat (Vrijheidsmonument), Koestraat, Vliet N.Z. (Wilhelminaboom), Kerkstraat, Burg. Koomansplein.

Close Menu

Aankomende evenementen