Skip to main content
FeestweekPersbericht

Sportieve feestweek

By 30 juli 2023augustus 7th, 2023No Comments

De Feestweek heeft ook dit jaar weer een aantal activiteiten die sportief zijn! 

Gym voor de allerkleinste (1,5 tot 6 jaar) is nieuw in het Feestweek programma. In de gymzaal aan de Katwijkerweg kunnen kinderen onder deskundige leiding heerlijk kunnen bewegen. Elke les duurt 45 minuten en er is steeds een andere leeftijdscategorie aan de beurt. U moet hiervoor wel een kaartje kopen. 

Zo is er maandagavond een Wandeltocht. Waar de tocht naar toe gaat, zeggen we nog niet, maar dat de route zo’n 10 kilometer is, vertellen we wel. U kunt tussen 18.30 en 19.00 uur vertrekken vanaf het Burg. Koomansplein. Er is voor iedereen die voor 21.30 uur terug is, een medaille. 

Van dinsdag tot en met vrijdag staat de GPS speurtocht op het programma. Je kan bij Wijkservicecentrum Centraal in de Tulpenstraat het start formulier ophalen. Hierna kunt u elke dag deelnemen. In één keer alle coördinaten zoeken of verspreid over de hele week? Het maakt niet uit. Het kan lopend of met de fiets. 

Op dinsdag kan er worden gefietst. Vertrekken kan vanaf het Burg. Koomansplein tussen 13.30 en 14.00 uur. U krijgt een consumptiebon mee, zodat u op een door ons uitgekozen plekje een kopje koffie kunt drinken. De route is ongeveer 30 kilometer.  

Voor kinderen is er op woensdagochtend een nieuw onderdeel. Het Welzijnskwartier zet op het voetbalveld in de Kleipetten een Ninja Challenge baan uit. Om 10 uur kunnen kinderen tussen 6 en 9 jaar hier terecht. Om 11 uur is dezelfde baan voor kinderen tussen 10 en 12 jaar. Sportkleding aan en een flesje water mee! Omdat er per groep maximaal 40 kinderen mee kunnen doen, dus meldt uw kind vooraf aan. 

Wilt u wandelen en gelijk iets weten over de geschiedenis van Rijnsburg, dan is de Historische rondwandeling iets voor u. Vertrokken wordt vanaf het Rijnsburgs Museum aan de Oude Vlietweg onder leiding van een gids. Er kan op maandagavond, woensdagmiddag en vrijdagavond worden gewandeld. U moet zich hiervoor aanmelden. 

Jeu de boules is een rustig spel, maar het kan heel spannend zijn. Een groep vrijwilligers organiseert een toernooi op kleine schaal op de Jeu de boules baan in Frederiksoord. Wilt u meedoen? Meld u dan aan. Komt u kijken? Het is altijd heel gezellig en bezoekers zijn dan ook van harte welkom! 

En als u nog niet genoeg heeft gefietst en gewandeld, dan kan er woensdag avond worden gerend. Dit is eerst voor kinderen, daarna voor volwassenen. Verschillende afstanden passen bij de verschillende leeftijden.  Om 18.00 uur start de inschrijving ter hoogte van de ingang van De Voorhof.  

Voor sommige activiteiten moet worden aangemeld of ingeschreven. Dit kan hier.

Close Menu

Aankomende evenementen