Skip to main content
Kerst-Inn

Terugblik Kerst Inn

By 16 december 2019No Comments

Afgelopen zaterdag was de tweede Kerst Inn, georganiseerd door diverse vrijwilligersorganisaties. Gelukkig was het minder koud dan vorig jaar, maar ook iets natter……………

Een sfeervolle markt was gesitueerd op het Burgemeester Koomansplein. De diverse initiatiefnemers hadden de koppen bij elkaar gestoken voor het goede doel. Men kon hamburgers eten bij Buurtpreventie Frederiksoord, kerststukjes, gemaakt door het Wellantcollege, werden verkocht door de bewoners van de logeerhuizen. Er waren ook broodjes knakworst en broodjes bal warm gemaakt door buurtvereniging Irissenstraat. Bij het Welzijnskwartier kon je heerlijk tot rust komen, middels een handmassage. Tevens verkochten zij ook handgemaakte kaarten en kerstballen. Buurtvereniging Bestevaer verkocht lootjes waarmee je prachtige prijzen kon winnen. Het Dorpshuis zorgde voor vertier voor de kinderen, zij konden een lichtje knutselen. De kinderen van DWS kwamen langs om te dansen op kerstmuziek en verhoogden hiermee de sfeer. Bij de kraam van Oranje Vereniging Rijnsburg kon men warme dranken kopen en een kopje snert. Het goede doel van deze Kerst Inn, Dierenweide Westerweide, presenteerde zichzelf ook op de markt. Je kon hier handgemaakte vogelvoer taarten en diverse zelfgemaakte kerstartikelen kopen.

Het laatste uur van de Kerst Inn vertrokken meer dan 800 mensen van het Burgemeester Koomansplein voor de Kerstwandeling, georganiseerd door de Protestante Kerk Rijnsburg.

Als laatste onderdeel startte om 19.30 uur in de Grote- of Laurentiuskerk de kerstsamenzang. De bezoekers werden zingend welkom geheten door het Christmas Carol koor. Daarna kon men genieten van zang door mannenzanggroep Jeruël of door zelf met de samenzang mee te zingen.

Na de kerstsamenzang was er op het plein nog gelegenheid, onder het genot van glühwein en een stukje kerstbrood, om elkaar fijne feestdagen toe te wensen.

Close Menu

Aankomende evenementen