Skip to main content
Koningsdag

TOEAC weer terug bij Rijnsburg Klassiek

Het duo TOEAC ‘accordeon maar dan anders’ is op veler verzoek weer terug in Rijnsburg. Het is al bijna 20 jaar geleden dat zij twee keer met veel succes optraden tijdens de concertserie Rijnsburg Klassiek. Destijds nog aan het begin van de inmiddels indrukwekkende carrière van Renée Bekkers en Pieternel Berkers. Deze voerde via het Fontys Conservatorium en de Royal Acadamy of Music in Kopenhagen naar talloze podia wereldwijd en tv optredens. Zo trad TOEAC o.a. op in ‘Podium Witteman’, ‘Vrije Geluiden’ en ‘De Wereld Draait Door’.

Internationale prijzen
Bekroond met vele prijzen en onderscheidingen waaronder Grand Prix International (Frankrijk), Premio Internazionale di Fisarmonica (Italië), Dutch Classical Talent finalist (Nederland) en Legatkonkurrence (Denemarken), worden ze erkend als toonaangevende musici. Naast hun veelvuldige samenwerking met andere musici en componisten, zoekt TOEAC ook juist kunstenaars op van andere disciplines zoals dans, film, circus en theater, in hun doel om met haar muziek een breed publiek te bereiken.

Piazzolla en Bach
Het concert in Rijnsburg start met muziek van A. Piazzolla. Ben By Bach is het nieuwe programma van TOEAC met werken van J.S. Bach en een nieuwe compositie van Benjamin de Murashkin. Met de realisatie van dit programma rondom Johann Sebastian Bach gaat een lang gekoesterde wens van TOEAC in vervulling. Een belangrijk werk voor het duo is de Passacaglia en Fuga in C mineur van Johann Sebastian Bach. Deze compositie spelen zij al sinds jaar en dag en is één van hun favoriete stukken. Het beroemde Brandenburg Concerto nr. 3 plaatst het accordeon in een geheel ander licht. Waar de Passacaglia & Fuga als orgelwerk voor een grootse, serene, monumentale klank zorgt, klinkt het Brandenburg Concerto nr. 3 lichtvoetig en virtuoos waarbij de accordeons het kleurrijke orkestpalet perfect verklanken. Tot slot heeft componist Benjamin de Murashkin, tevens een goede vriend van Pieternel en Renée, het nieuwe werk ’Suite Dreams’ gecomponeerd: een minimalistisch, verrassend stuk in een klassieke vorm.

Het Koningsdagconcert van Rijnsburg Klassiek vindt plaats op 29 april a.s. in De Burgt, Burg. Koomansplein 1 in Rijnsburg. Aanvang 19.30 uur. Dankzij medewerking van Oranjevereniging Rijnsburg en een aantal sponsors is de toegang gratis. Bij de uitgang staat een collectebus voor een vrije donatie.

Close Menu

Aankomende evenementen