Skip to main content
Algemene LedenvergaderingBestuurPersbericht

Vereniging klaar voor de toekomst

By 20 januari 2023No Comments

Dit bericht komt uit de Rijnsburger van 19 januari 2023 en is geschreven door C. van der Spijk.

Het bestuur van Oranje Vereniging Rijnsburg heeft tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering maandagavond in De Voorhof afscheid genomen van een tweetal bestuursleden te weten: Joyce Haasbroek en Hanneke van Leeuwen.

Hun plaats in het bestuur is nog niet aangevuld. Dit heeft alles te maken dat het moeilijk is om mensen te vinden die zich vrijwillig en voor een langere periode aan een vereniging of club te willen binden. Voorzitter Robert-Jan Heemskerk liet in zijn welkomstwoord weten dat de vereniging druk aan het bouwen is aan de toekomst van de vereniging. Heemskerk: ‘De wereld om ons heen verandert, waardoor wij als vereniging ook mee moeten gaan in deze huidige tijd. Maar daarbij wel verankerd blijven met de eigen identiteit: het bevorderen van de gemeenschapszin van Rijnsburg door te herdenken, gedenken en vieren met de kleur oranje van ons koningshuis. Ik ben er dan ook trots op wat we het afgelopen jaar met elkaar hebben bereikt.’

OVR 2.0
Het bestuur ziet dan ook zeker kansen voor de toekomst. Dit traject heeft de Oranje Vereniging ‘OVR 2.0’ genoemd.  Bestuursleden hebben gekeken naar de eigen wensen en ambities binnen de vereniging en waar ieders kracht ligt, zodat ieder bestuurslid ook ingezet kan worden op zijn of haar kwaliteiten. ‘Dat betekent dat de bestuurssamenstelling is gewijzigd’, liet Heemskerk weten.

Zo heeft secretaris Petra Westra maar liefst 16 jaar deze functie vervult. Nu heeft ze ervoor gekozen om zich op een ander vlak binnen het bestuur nuttig te maken, o.a. met het beheer van social media. Bestuurslid Ida Zwaan neemt de secretariaatswerkzaamheden van OV Rijnsburg voor haar rekening.

Net als Petra Westra hebben ook Erwin Looden en William Hogewoning zich weer voor drie jaar beschikbaar gesteld voor het bestuur.

De bestuursleden Joyce Haasbroek en Hanneke van Leeuwen hebben het besluit genomen hun bestuursfunctie neer te leggen. Joyce heeft van 2016 tot en met 2022 het bestuur gediend. Voorzitter Heemskerk liet weten dat het organiseren Joyce heel goed afging. Joyce is in staat om het onmogelijke om te draaien naar mogelijkheden. Joyce heeft een enorme passie voor de club. Haar jonge gezin vergt veel tijd waardoor zij haar bestuursfunctie moet stoppen.
Hanneke van Leeuwen is van 2020 tot en met 2022 penningmeester geweest. ‘Ik heb Hanneke leren kennen als secuur en netjes en als een meedenker. Als penningsmeester voelde ze zich als een vis in het water’, vertelde Heemskerk. Toch heeft Hanneke besloten haar andere passie te volgen namelijk het werk van de kerk. Binnenkort gaat ze als penningmeester aan de slag bij de Protestante Gemeente Rijnsburg. Voor hun inzet ontvingen de dames een prachtig boeket bloemen en een mooi certificaat.

Close Menu

Aankomende evenementen