Skip to main content
Feestweek

Vrijdag, zaterdag in de Feestweek

By 9 augustus 2019No Comments

In deze editie van de Rijnsburger heeft u al kunnen zien hoe de Feestweek van start is gegaan. Maar het is nog niet voorbij. Vrijdag en zaterdag hebben we nog een vol programma dat ook nog heel vernieuwend is.

Vrijdag begint lekker! Want Heel Rijnsburg Bakt! Terwijl de kinderen op het Burg. Koomansplein aan het stoepkrijten, of op het Wilhelminaplein aan het springen zijn, kunnen ouders en grootouders gezellig bijkletsen met een kopje koffie. De 65-jarigen worden door Oranje Vereniging Rijnsburg getrakteerd. Familie, vrienden en bekenden zijn allen van harte welkom om bij dit feestje aanwezig te zijn. Natuurlijk moeten de jarigen wel aangemeld zijn! Voor de mensen die graag op een motor rijden is er een prachtige motortoertocht georganiseerd. Dit jaar gaat de tocht naar richting het poldergebied de Ronde Venen. U moet zich aanmelden, maar ter plekke inschrijven zou kunnen, zolang er plaatsen vrij zijn.

Van 12.00 – 15.00 uur is er net als vorig keer een prikkelarme kermis. De lichten en het geluid worden gedimd zodat iedereen die normaal nooit naar een kermis kan, dit op vrijdagmiddag wel kan doen.
Even later is het tijd voor de kinderen op het Burg. Koomansplein. Kinderen tussen de 3 en 12 jaar kunnen hier allerlei spelletjes doen. Natuurlijk krijg je ook nog iets lekkers. En papa en mama kunnen rustig op het Burg. Koomansplein wat drinken en toch ook bij hun kinderen zijn.

In Bloemenveiling Royal FloraHolland start om 16.00 uur de Flowerparade show. Sfeervol, gezellig, elkaar ontmoeten. Dat zijn de sleutelwoorden tijdens de Flower Parade Show. Duizenden bezoekers komen elk jaar weer naar Rijnsburg om alle voertuigen van de Flower Parade rustig te bekijken. Deze show is inmiddels uitgegroeid tot een evenement met muziek en heel veel bloemen.
Aansluitend aan het spelletjesplein zal om 17.00 uur op het Burg. Koomansplein de barbecue worden aangestoken. Met het hele gezin, of met je vrienden, lekker eten en drinken.

Om 19.15 uur start er onder leiding van een gids van het Genootschap Oud Rijnsburg een historische rondwandeling door uw eigen dorp, Rijnsburg. Wij denken dat u tijdens deze wandeling vaak zult denken, dat heb ik nooit geweten van mijn eigen dorp!
Voor de kinderen met een beperking of van het speciaal onderwijs is een disco in een zaal van de Immanuelkerk. Hier moet je bij zijn.
In de Voorhof zullen vanavond nog vele stiltes vallen tijdens de bloemencorso Bridgedrive en de damwedstrijden.
Tot slot van de vrijdag is er de traditionele lampionnenoptocht onder begeleiding van de Jong Floraband en de Flora Band trekt een stoet van lichtjes en glunderende kindergezichten door het dorp.

Zaterdag start al vroeg met het vissen voor senioren, kunt u na zo’n week nog vroeg uw bed uit?
Voor kinderen is er langs het Kanaal bij de Flora Band Kazerne weer een waterspektakel. Trek zwemkleding aan en vergeet geen schoenen die nat mogen worden! Ook de brandweer zal weer aanwezig zijn! Op de kermis is het vandaag familiedag, gebruik de kortingsbonnen uit het programmaboekje. Op de Graaf Florislaan staan de oldtimers en klassieke youngtimers opgesteld.
Nieuw dit jaar is goochelaar Bertus op het Burg. Koomansplein. Hij houdt je voor de gek. Terwijl je er naar kijkt, snap je niet hoe het kan gebeuren. De kinderen mogen vooraan zitten, terwijl de ouders op de tribune kijken naar de goocheltrucs van Bertus.

Bent u niet in de gelegenheid geweest om mee te lopen met de rondwandeling? Breng dan een bezoek aan Museum Oud Rijnsburg. In het museum is de geschiedenis van 10 eeuwen Rijnsburg te bewonderen. Op de eerste etage treft u de schilderijen expositie ‘Schilderachtig Rijnsburg’.
Natuurlijk is op zaterdag de Flowerparade niet weg te denken, dit jaar met het thema ‘Beroepen’. Zodra de Flowerparade voorbij is getrokken wordt het Burg. Koomansplein in orde gemaakt voor het ringsteken met paarden en pony’s. Blijf lekker zitten en laat u verrassen.

’s Avonds is de traditionele taptoe op het Burg. Koomansplein met aansluitend een knallend vuurwerk om deze Feestweek in stijl af te sluiten.

 

 

 

 

 

 

Close Menu

Aankomende evenementen