Skip to main content
KoningsdagNieuws

Winnaars Koningsdag speurtocht

In de periode rondom Koningsdag zette Oranje Vereniging Rijnsburg een Speurtocht uit. In de Feestweek doen we dat weer, maar dan net even anders.

Vlak voor de meivakantie werd op alle basisscholen in Rijnsburg naast de Versnaperingsbon en een programmaflyer ook een Speurtocht uitgedeeld aan de kinderen. De Speurtocht bevatte 18 foto’s van plekken in Rijnsburg. Bij elke plek was een letter te vinden. De letters vormden samen de zin: ‘laat de vlag wapperen’. Ruim 150 kinderen namen hieraan deel. Deze week werden de winnaars in het zonnetje gezet.

Twee weken lang konden kinderen op pad om de speurtocht te voltooien. Het was voor de organiserende commissie leuk om te zien dat er ouders met kinderen samen op pad waren, of vriendjes in een groepje de speurtocht aan het maken waren. Uiteindelijk werden er op 3 adressen ruim 150 antwoordvellen ingeleverd. De jongste deelnemer was 3,5 jaar. De oudste 12 jaar.

De antwoordvellen werden op leeftijd gesorteerd en in 3 ongeveer gelijke groepen verdeeld. Zo maakte elke leeftijdscategorie evenveel kans om te winnen. Uit de stapels ingeleverde vellen werden 3 winnaars getrokken. Dit waren Jop en Jalou die samen hadden gewerkt. Ook viel Christiaan van der Marel in de prijzen en Ellen Adamyan. Zij ontvingen een kadobon met daarbij een lekkere winnaarsspek! Alle kinderen hopen dat er volgend jaar weer zo’n leuke speurtocht zal worden georganiseerd, want deze kinderen (en hun ouders) zouden heel graag nog een keertje meedoen.

In de Feestweek zal er ook een soort speurtocht zijn. De GPS-speurtocht! Hierbij ga je met coördinaten die je ergens ophaalt, op zoek naar de juiste plek. Op die plek moet je een opdracht uitvoeren om een cijfer te verdienen. Is dat gelukt? Dan vormt zich het eind coördinaat, waar een beloning op te halen is.
Een speurtocht, maar dan anders!

Close Menu

Aankomende evenementen