Skip to main content
BestuurKoningsdagNieuws

Winnaars speurtocht

Een speurtocht voor het hele gezin maakte onderdeel uit van het feestelijke programma rondom Koningsdag welke door Oranje Vereniging Rijnsburg werd georganiseerd. Een alternatief programma met activiteiten die vanuit huis ondernomen konden worden, waaronder fietstochten en een wandeltocht.

Alle kinderen op de Rijnsburgse basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven ontvingen bij hun heerlijke traktatie op 23 april ook een blad met daarop allemaal foto’s van locaties uit het Rijnsburgse centrum. Met deze foto’s kon er een speurtocht door het dorp gelopen worden.

Het verraste het bestuur, toen op 23 april, nadat de scholen uit waren gegaan, het centrum van Rijnsburg vanaf een uur of één bevolkt werd door groepjes kinderen met de speurtocht in de hand. “We hadden de speurtocht vanaf 24 april gepland en nog niet overal hingen de bijbehorende letters,” vertelt Hanneke van Leeuwen, bestuurslid van de OV. “Gelukkig had iedereen die een letter op zou hangen al snel in de gaten dat het met een reden druk op straat was, de missende letters werden nog snel opgehangen.”
Op Koningsdag scheen de zon uitbundig, wat er voor zorgde dat iedereen lekker naar buiten ging. Vooral kinderen maar ook hele gezinnen gingen, veelal oranje gekleed, de speurtocht lopen. Waar je ook ging in Rijnsburg, echt overal waren mensen met de speurtocht bezig. “Voor ons, als bestuur, is het ongelooflijk leuk als je ziet, dat wat je hebt georganiseerd, aanslaat bij de inwoners van Rijnsburg. Daar doen we het tenslotte voor!” vertelt Hanneke. “Zelfs ’s avonds waren er nog gezinnen op de been, soms lopend, maar ook met de fiets.”

Het inleveren van de speurtochten kon op drie verschillende adressen. Al op 23 april kwamen de eerste antwoorden door de brievenbus. Uiteindelijk werden er ruim 200 speurtochten bij ons ingeleverd. Uit elk van de drie verschillende stapels werd een speurtocht getrokken. De drie kinderen die gewonnen hebben zijn: Charlotte Boekee, 5 jaar, Marit Brunekreef 6 jaar en Tim Donkers van 7 jaar. Deze winnaars hebben inmiddels allemaal een cadeaubon gekregen van de Action. Daarmee kunnen ze heerlijk kopen wat ze zelf willen in deze winkel!!Close Menu

Aankomende evenementen