Skip to main content
BestuurNieuwsPersbericht

Veranderingen binnen OV Rijnsburg

By 12 oktober 2022No Comments

U heeft al kunnen lezen in de Rijnsburger van 15 september 2022 of hier op onze website, uw vereniging is in verandering! In een traject, gefaciliteerd door onze sponsor de Rabobank, hebben we onder begeleiding van een coach vanuit NOC-NSF een mooi traject met elkaar doorlopen. Dit heeft ons veel (persoonlijke) inzichten opgeleverd. Maar we hebben daarbij ook gekeken naar onze interne organisatie. We hebben daarin moeten constateren dat we momenteel wel erg veel werk op ons bordje hebben. Dit heeft niet te maken met een klein bestuur, maar wel met hoe wij georganiseerd zijn. Het bestuur is in een Feestweek 8 dagen van 07.00 – 02.00 uur in touw om een fantastische Feestweek neer te zetten! En dat doen zij met enorm veel energie en passie voor de Rijnsburgers! Maar de huidige tijd vraagt om een andere organisatie. Eentje waarin het makkelijker wordt om vrijwilliger te worden/zijn of bestuurslid te worden/zijn. Daarom hebben we in dit traject duidelijker gemaakt wat de verschillende rollen en verantwoordelijkheden zouden moeten zijn. Het bestuur heeft dit in de voorbereiding van afgelopen Feestweek reeds toegepast.

Zichtbare wijziging

Nu is uw bestuur met name op de achtergrond druk bezig met deze veranderingen, maar wat betekent dit nu direct? Op welke manier wordt deze verandering voor u zichtbaar? U heeft de afgelopen Feestweek al een groot aantal vrijwilligers gezien, welke op allerlei manieren onze vereniging hebben ondersteund. Maar het meest zichtbaar zal voor u misschien de verandering zijn van het ‘gezicht’ van onze vereniging. Na 16 jaar heeft Petra Westra besloten om een andere rol te willen vervullen in ons bestuur. Zij heeft afscheid genomen van het secretariaat en zal zich meer richten op de (interne) zaken welke nog beter bij haar passen. In haar plaats zal Ida Zwaan het secretariaat overnemen. Ida is door het bestuur verkozen tot de nieuwe secretaris, zij is een bestuurder welke op grote lijnen de toekomst van de vereniging verder vorm wil geven. In de Algemene Ledenvergadering zullen we nog wat meer toelichting geven op deze bestuurswissel, dus zet 16 januari 2023 alvast vet gedrukt in uw agenda.

 

Vrijwilligers

Na de afgelopen Feestweek hebben we onze vrijwilligers in het zonnetje willen zetten en waren wij ook zeer benieuwd naar de ervaringen van afgelopen Feestweek. Daarom hadden we deze specifieke groep vrijwilligers afgelopen dinsdag 11 oktober uitgenodigd voor een gezellige avond. Deze avond hebben we gesproken over de ervaringen welke zij hebben opgedaan, maar hebben wij hen ook alvast meegenomen in het traject waar het bestuur op de achtergrond mee aan de slag is gegaan. We hebben een groot aantal vrijwilligers welke veel meer kwaliteiten hebben dan alleen het uitsteken van een helpende hand. Denk bijvoorbeeld aan innovatiekracht, organisatievaardigheden, expertise op het gebied van veiligheid en vele andere kwaliteiten. Deze zouden we graag breder in willen zetten voor onze vereniging. Dat is ook de reden dat we onze activiteiten zullen clusteren, waarbij verschillende vrijwilligers kunnen aansluiten om allemaal een deel van deze organisatie op zich te nemen. Tijdens deze avond bleken vele vrijwilligers zich aan te willen sluiten bij de verschillende ‘clusters/commissies’. Hierdoor wordt de last over meerdere schouders verdeeld, maar worden taken/verantwoordelijkheden ook makkelijker om te dragen. Het enthousiasme van de aanwezigen straalde ervan af en men kon niet wachten om samen met het bestuur aan de slag te gaan voor 2023. Bent u nu ook benieuwd wat het vrijwilligerswerk inhoudt en wat de OV voor u kan betekenen? Kijk snel hier, waar vrijwilligers u vertellen over het vrijwilligerswerk voor onze vereniging! Laat u boeien en inspireren door deze en vele ander vrijwilligers en meld je ook snel bij ons aan! Na deze mooie avond zult u binnenkort nog meer horen over uw vereniging welke zich klaar maakt voor, zoals wij dat noemen “OVR 2.0”.

Close Menu

Aankomende evenementen